Патологоанатом Padolski: жизнь и смерть онлайн..

Патологоанатом Padolski: жизнь и смерть онлайн..

Previous Entry Share Next Entry
Скучающий патологоанатом о запахе моря, горных тоннелях и виноградниках. 1 сентября 2013 года, 2.
Креветки
padolski
Скучающий патологоанатом о запахе моря, горных тоннелях и виноградниках. Заключительная часть отчёта за 1 сентября 2013 г.

Продолжение, начало смотрите тут в последовательности:

http://padolski.livejournal.com/2013/08/29/
http://padolski.livejournal.com/2013/08/31/
http://padolski.livejournal.com/2013/09/06/
http://padolski.livejournal.com/2013/09/09/
http://padolski.livejournal.com/16420.html
http://padolski.livejournal.com/16761.html
http://padolski.livejournal.com/18996.html
http://padolski.livejournal.com/26135.html
http://padolski.livejournal.com/27450.html

Лёгкая холмистость окружающего пейзажа незаметно сменилась горами и первый горный тоннель стал для нас сюрпризом, сигнализирующем о том, что до Севастополя осталось всего ничего. Вот и тот самый мост без перил, перенесший нас через автомобильную дорогу на высоте четырнадцати этажного дома. Второй тоннель. Через открытые окна тёплым воздухом стал заноситься и запах моря. После первой поездки в Севастополь - кадры фильма "Адмирал", когда Колчак прибывает в этот же город на поезде, стали для нас знаковыми и мы с нетерпением ждали момента появления водной бирюзы на наших экранах - несколько пыльных окнах украинского фирменного поезда. Однако, появление в окнах вида горного мужского монастыря (см. фото за постом от 22  сентября) - тоже стало подарком. Я вспомнил, как мы его посетили лет 7-8 назад. И незаметно, в окнах другой стороны вагона - появились первые солнечные отблески от долгожданного моря. Севастополь нас встречал тёплой солнечной летней погодой. Брюки сменились лёгкими шортами и на перрон вокзала мы вышли с видом заправских отдыхающих. Запах моря пьянил, однако не настолько, что бы мы не задумались о том, как нам добраться при следовании назад до Симферополя. Мысль, которая ввиду усталости не посетила нас вечером в Киеве, пришла на ум только тогда, когда мы прибыли в конечный пункт. Мы решили "добить" билет, купленный нами на поезд Севастополь-Киев из Симферополя, купив билеты на те же места из Севастополя до Симферополя. С пустых залов железнодорожного вокзала,   нас направили в предварительные кассы, благо, расположенные рядом, напротив автовокзала - метров 300-400 от нас. Очередь за билетами была человек 4-5, но и этого нам хватило, что бы узнать, что на ближайшую неделю-две билетов до Москвы и Киева уже нет. Доплатив около 40 гривен и оставив заботы о возвращении домой где-то позади, выйдя под горячие лучи солнца наружу, мы наконец-то прочувствовали отпуск.

На часах было 16-30 и стоило уже подумать о ночлеге. Однако это не помешало нам обследовать близлежащие от автовокзала магазины на предмет стоимости горячительных напитков, переплата за которые, в отличии от прохладительных напитков не слишком и зашкаливала, о чем мы на личном опыте тут же убедились. Отдых начинал налаживаться и радовать. Можно было конечно тут же у посредников, снять квартиру в центре города, однако, наша задача была - лёгкий отдых за демократические цены. И мы решили ехать на северную сторону Севастопольской бухты, в сторону Учкуевки (для не бывших ранее в этих местах - это ориентир для поиска жилья в интернете). Уточнив о транспорте, двигающемся в сторону площади Нахимова, мы сели на троллейбус и за одну гривну и семьдесят пять копеек с каждого, добрались до неё.

Графская пристань, с которой отправлялись в эмиграцию российские офицеры, памятник погибшему в этом городе Нахимову, Дом Москвы - всё такое знакомое, как будто и не было этих лет, как будто мы и не уезжали…

От пристани, расположенной рядом с Домом Москвы - за 2,5 гривны с человека на городском катере мы перебрались на Северную сторону Севастопольской бухты и очутились на площади Захарова. Пешком, поднимаясь по ходу движения транспорта вверх, мы пошли по нисколько не изменившимся улицам по направлению к Учкуевскому пляжу. Минуя слева кинотеатр (ещё один ориентир для Вас), увидев начинающуюся с этой же стороны Российскую военную базу, мы перешли на правую сторону, к частному сектору и начали обходить дома, с имеющимися на заборе надписями "Сдам жильё".

В первых домах с краю, как это ожидалось, цены были несколько выше, чем мы ожидали - 80-90 гривен с человека за ночь. Прежде всего, при поиске жилья, наши требования ограничивались только тем, что бы жить независимо от хозяев, а в остальном мы были неприхотливы. На четвёртом-пятом дворе - мы нашли, что требовалось: жильё "эконом-класса" за 60 гривен с человека (фотографии в следующих постах). Комната с отдельным выходом, две кровать "полтарушки", составленные вместе, общая "гостевая" кухня, где мы столовались одни (было ещё две гостевые кухни, в которых готовили себе еду по одной-две семьи), душ с горячей водой круглосуточно на улице, отдельно мужской и женский туалет на улице с цивилизованным смывным бачком, мужской писсуар, и биде - всё это было в нашем распоряжении за означенную выше сумму. Ну и приятной неожиданностью к этому - бесплатный Wi-Fi, в свободном доступе. День клонился к закату и мы немного поспешили, что бы успеть окунуться в море. В 18-40 мы пришли на пляж - и тени от отдыхающих были уже длинны (третья с конца фотография в посте   ). Теплота моря и лёгкое волнение - стали последней составляющей элемента мозаики-пазла под названием "полный кайф на заслуженном отдыхе". А в 19-20 - солнце уже решительно нырнуло за горизонт, оставив нас в сумерках на берегу.

DSC02276Начинающие "разогреваться" ночные дискотеки по случаю Дня знаний, нарастая заглушили шум моря и мы, окунувшись в ночное тёплое море ещё раз, пошли домой. Пройдя немного далее, мы вернулись к описанному ранее кинотеатру, где находились два-три круглосуточных гастронома и "Винная лавка". Купили пельмени (от 15 до 21 гривны за половину килограмма упаковка), хлеб, минеральную и питьевую воду, майонез.   "Винная лавка" ожидаемо удивила нас доступностью цен. Тут, конечно же можно было бы дать волю эстетству и рассказать о том что мы запросили "что-нибудь терпкое и неожиданное урожая 1946 года с южного края какого-нибудь крымского виноградника" (и кто бы нас проверил?), однако мы ограничились урожаем прошлого года красного портвейна неизвестного виноградника ценой 18 гривен за 1 литр. Ужин на открытом воздухе после горячего душа - стал приятным завершением первого дня сентября 2013 года и через 20-30 минут мы уже как набегавшиеся за день дети "без задних ног" спали в тёплой постели, ожидая новых подарков от жизни от следующего дня….

Конец отчёта за 1 сентября 2013г. Продолжение следует.

Лёгкая ўзгоркаватасць атачальнага пейзажу неўзаметку змянілася горамі і першы горны тунэль стаў для нас неспадзеўкай, якая сігналізуе пра тое, што да Севастопаля засталося ўсяго нічога. Вось і той самы мост без парэнчаў, які перанёс нас праз аўтамабільную дарогу на вышыні чатырнаццаціпавярховага дома. Другі тунэль. Праз адкрытыя вокны цёплым паветрам стаў заносіцца і пах мора. Пасля першай паездкі ў Севастопаль - кадры фільма "Адмірал", калі Калчак прыбывае ў гэты ж горад на цягніку, сталі для нас знакавымі і мы з нецярпеннем чакалі моманту з'яўлення воднай бірузы на нашых экранах - некалькі пыльных вокнах украінскага фірмовага цягніка. Аднак, з'яўленне ў вокнах выгляду горнага мужчынскага манастыра (гл. фота за постам ад   22   верасня) - таксама стала падарункам. Я ўспомніў, як мы яго наведалі лёт 7-8 назад. І неўзаметку, у вокнах іншага боку вагона - з'явіліся першыя сонечныя водбліскі ад доўгачаканага мора. Севастопаль нас сустракаў цёплым сонечным летнім надвор'ем. Штаны змяніліся лёгкімі шортамі і на перон вакзала мы выйшлі з выглядам запраўскіх адпачывальнікаў. Пах мора п'яніў, аднак не настолькі, што б мы не задумаліся пра тое, як нам дабрацца пры руху назад да Сімферопаля. Думка, якая з прычыны стомленасці не наведала нас увечар у Кіеве, прыйшла на розум толькі тады, калі мы прыбылі ў канчатковы пункт. Мы вырашылі "дабіць" квіток, набыты намі на цягнік Севастопаль-Кіеў з Сімферопаля, купіўшы квіткі на тыя ж месцы з Севастопаля да Сімферопаля. З пустых зал чыгуначнага вакзала,   нас накіравалі ў папярэднія касы, балазе, размешчаныя побач, насупраць аўтавакзала - метраў 300-400 ад нас. Чарга за квіткамі была чалавек 4-5, але і гэтага нам хапіла, што б пазнаць, што на найблізкі тыдзень-дзва квіткоў да Масквы і Кіева ўжо няма. Даплаціўшы каля 40 грыўняў і пакінуўшы клопаты пра вяртанне дахаты дзесьці ззаду, выйдучы пад гарачыя прамяні сонца вонкі, мы нарэшце вось прачулі адпачынак.

На гадзінах было 16-30 і каштавала ўжо падумаць пра начлег. Аднак гэта не перашкодзіла нам абследаваць найблізкія ад аўтавакзала крамы на прадмет кошту гарачыльных напояў, пераплата за якія, у адрозненні ад ахаладжальных напояў не занадта і зашкальвала, пра што мы на асабістым досведзе тут жа пераканаліся. Адпачынак пачынаў наладжвацца і цешыць. Можна было вядома тут жа ў пасроднікаў, зняць кватэру ў цэнтры горада, аднак, наша задача была - лёгкі адпачынак за дэмакратычныя кошты. І мы вырашылі ехаць на паўночны бок Севастопальскай бухты, у бок Учкуеўкі (для не былых раней у гэтых месцах - гэта арыенцір для пошуку жылля ў інтэрнэце). Удакладніўшы пра транспарт, які рухаецца ў бок пляца Нахімава, мы селі на тралейбус і за адну грыўню і семдзесят пяць капеек з кожнага, дабраліся да яго.

Графская прыстань, з якой адпраўляліся ў эміграцыю расійскія афіцэры, помнік загінуламу ў гэтым горадзе Нахімаву, Дом Масквы - усё такое знаёмае, як быццам і не было гэтых гадоў, як быццам мы і не з'яжджалі…

Ад прыстані, размешчанай побач з Домам Масквы - за 2,5 грыўні з чалавека на гарадскім катэры мы перабраліся на Паўночны бок Севастопальскай бухты і апынуліся на пляцы Захарава. Пешшу, паднімаючыся па ходзе руху транспарта ўгару, мы пайшлі па ніколькі не змяніўшыхся вуліцах у кірунку да Учкуеўскага пляжу. Абыходзячы злева кінатэатр (яшчэ адзін арыенцір для Вас), убачыўшы пачынаючуюся з гэтага ж бока і Расійскую ваенную базу, мы перайшлі на правы бок, да прыватнага сектара і пачалі абыходзіць хаты, з наяўнымі на плоце надпісамі "Здам жыллё".

У першых хатах з краю, як гэта чакалася, кошты былі некалькі вышэй, чым мы чакалі - 80-90 грыўняў з чалавека за ноч. Першым чынам, пры пошуку жылля, нашы патрабаванні абмяжоўваліся толькі тым, што б жыць незалежна ад гаспадароў, а ў астатнім мы былі непераборлівыя. На чацвёртым-пятым двары - мы знайшлі, што патрабавалася: жыллё "эканом-класа" за 60 грыўняў з чалавека (фатаграфіі ў наступных постах). Пакой з асобным выйсцем, дзва ложкі "паўтарушкі", складзеныя разам, агульная "госцевая" кухня, дзе мы харчаваліся адны (было яшчэ дзве госцевыя кухні, у якіх рыхтавалі сабе ежу па адной-дзве сем'і), душ з гарачай вадой кругласутачна на вуліцы, асобна мужчынскі і жаночы туалет на вуліцы з цывілізаваным змыўным бачком, мужчынскі пісуар, і бідэ - усё гэта было ў нашым распараджэнні за азначаную вышэй суму. Ну і прыемнай нечаканасцю да гэтага - бясплатны Wi-Fi, у вольным доступе. Дзень хіліўся да заходу і мы трохі паспяшаліся, што б паспець акунуцца ў мора. У 18-40 мы прыйшлі на пляж - і цені ад адпачывальнікаў былі ўжо доўгія (трэцяя з канца фатаграфія ў пасце   ). Цеплыня мора і лёгкае хваляванне - сталі апошнім складнікам элемента мазаікі-пазла пад назвай "поўны кайф на заслужаным адпачынку". А ў 19-20 - сонца ўжо рашуча нырнула за гарызонт, пакінуўшы нас у змярканні на беразе. Пачынаучыя "разагравацца" начныя дыскатэкі па выпадку Дня ведаў, нарастаючы заглушылі шум мора і мы, акунуўшыся ў начное цёплае мора яшчэ раз, пайшлі дахаты. Пройдучы трохі далей, мы вярнуліся да апісанага раней кінатэатру, дзе знаходзіліся два-тры кругласутачных гастранома і "Вінная крама". Купілі пяльмені (ад 15 да 21 грыўні за палову кілаграма пакаванне), хлеб, мінеральную і пітную ваду, маянэз.   "Вінная крама" чакана здзівіла нас даступнасцю коштаў. Тут, вядома ж можна было б даць волю эстэцтву і распавесці пра тое што мы запыталі "што-небудзь даўкае і нечаканае ўраджая 1946 года з паўднёвага краю якога-небудзь крымскага вінаградніка" (і хто б нас праверыў?), аднак мы абмежаваліся ўраджаем мінулага года чырвонага парцвейну невядомага вінаградніка коштам 18 грыўняў за 1 літр. Вячэра на адкрытым паветры пасля гарачага душа - стала прыемным завяршэннем першага дня верасня 2013 года і праз 20-30 хвілін мы ўжо як набегаўшыяся за дзень дзеці "як пшаніцу прадаўшы" спалі ў цёплай пасцелі, чакаючы новых падарункаў ад жыцця ад наступнага дня….

Канец справаздачы за 1 верасня 2013г. Працяг будзе.


promo padolski july 27, 2013 21:05 4
Buy for 10 tokens
Рассмотрю предложения по написанию материала по организованному вами блог-туру и другие разумные формы взаимовыгодного сотрудничества с одновременной подачей на страницах ЖЖ и официальной открытой группы Padolski в "Одноклассниках". На этот момент в "Одноклассниках" более 9000 подписчиков,…

?

Log in

No account? Create an account